Com podem depurar el nostre cos?
Metalls pesats i toxines introduïdes en el medi ambient
La UE en un comunicat el 11 d’agost 2021, diu: “Els aliments per bebés, verdures, fruita, cereals, carn, peix i altres productes alimentaris tindran que complir límits més estrictes de contingut en cadmi i plom, abans de poder ser venuts a la unió europea segons nova normativa en vigor a finals d’agost.
I és que el cadmi i el plom, són metalls tòxics presents en molts aliments que en quantitats petites no es consideren perillosos, però amb el temps, es van acumulant a òrgans i teixits per la incapacitat de l’organisme d’eliminar-los.
Les amalgames dentals metàl·liques, les negres, contenen mercuri i aquest es va desprenent durant la masticació, provocant toxicitat a l’organisme.
El tabac, conté arsènic, plom, níquel, cadmi i substancies radioactives com el poloni 210 i plom 210, quitrà.
Els cotxes expulsen òxid de nitrogen que és el contaminant de l’aire més perjudicial per la salut.
La intoxicació per metalls pesats representa el 80% de la toxèmia del cos humà. Els metalls s’acumulen a teixits i òrgans del cos rics en cèl·lules grasses, com el teixit adipós, ossos, cervell, fetge, ronyons, tiroides i altres. Els metalls pesats produeixen radicals lliures que aquests ocasionen danys cel·lulars i donen lloc a;
Fonts de metalls pesats
Com podem depurar el nostre cos ?
La Clorel·la
La Clorel·la, és una alga d’aigua dolça que conté una gran quantitat de clorofil·la i te la capacitat d’eliminar metalls pesats.
La Clorel·la és rica en proteïnes (un 50%), vitamines i minerals, el que la converteix en un super-aliment.
Al buscador mèdic PubMed hi ha més de 300 referencies que parlen de la Clorel·la i els metalls pesats i més de 2000 referències com a aliment.
En consulta faig servir la Clorel·la per drenar metalls pesats. S’ha de tenir en compte que caldrà depurar fetge i ronyó quan els metalls es comencin a moure al torrent sanguini.
Actualment es fa servir la cepa de la Clorel·la vulgaris, ja que darrera del nom de clorel·la pyrnoidosa normalment és la cepa vulgaris.
La Clorel·la és una alga unicel·lular i molts productes posen que la seva paret està trencada per afavorir la seva digestió. Una publicació de Kanno t. (2005) diu que “les característiques originals i els efectes fisiològics de Clorel·la no s’alteren mitjançant la ruptura de la paret cel·lular y “Es més probable que el procés de ruptura de la paret cel·lular causi la degeneració de proteïnes, la destrucció de vitamines i d’àcids grassos i efectes d’oxidació”.
Conté proteïna complerta incloent els 8 aminoàcids essencials. Te un alt contingut en clorofil·la més que l’espirulina. Es rica en carbohidrats i fibra. La seva composició inclou potassi, magnesi, calci, sodi, zinc, ferro, fòsfor i manganès. Vitamina A, B1, B2, B6, B12, E, K, àcid pantotènic, àcid nicotínic, inositol, carotenoides, vitamina C. S’estima que el 5% és factor de creixement.
La Tulsi
La Tulsi, és una planta i és considerada la Albaca sagrada de la Índia. El seu nom científic és Ocimum Sanctum i al buscador mèdic PubMed hi ha molts estudis que parlen de les seves propietats, però a la India ja fa milers d’anys que la utilitzen.
Te nombroses propietats per la salut i una d’elles és la seva capacitat per reduir la radioactivitat i metalls pesats, com el mercuri.
Es una planta adaptògena, vol dir que te moltes propietats, entre elles, també serveix per l’estrès, diabetis, hipertensió, és anti-metàstasica i anti-inflammatoria.
Val la pena tenir-la a casa i fer infusions. Ara, a l’octubre és quan fa la llavor que podem recollir i plantar per l’any vinent.
Article escrit per Montse Esteve